Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Kerstviering voor de ouderen Kerstviering voor de ouderen

Een zinvolle, mooie en gezellige kerstviering voor de ouderen onder ons; verzorgd door de diaconale werkgroep. Een bijzonder woord van dank aan Geri Luijendijk voor haar overdenking.
Ook dank aan Piet den Ouden voor de begeleiding van de liederen, welke blij werden meegezongen. We kunnen weer terugzien op een fijne viering.
Nel Janssens-Boeren.

 
Uitnodiging voor de kerstviering voor ouderen. Uitnodiging voor de kerstviering voor ouderen.

Op woensdag 20 december 2017 van 14.45 uur tot 18.00 uur is de kerstviering voor ouderen in de Oude Pastorie naast onze kerk.  
U bent van harte welkom vanaf 14.15 uur. We sluiten de viering af met een gezamenlijke maaltijd. Wilt u zich a.u.b. aanmelden voor 10 december op de intekenlijst in de kerk of bij Sarie Seip, tel.616923. U kunt ook aangeven of u vervoer nodig heeft.
Diaconale Werkgroep

 
Een verassend leuke middag

Een verassend leuke middag

De diaconale werkgroep had gewoontegetrouw een gezellige middag voor de bejaarden in onze gemeente georganiseerd. Nu ik 75 jaar ben geworden, meende ik tot de doelgroep te behoren. Enigszins schuchter, maar toch vol verwachting ging ik naar de koffiekamer van de kerk. Het blijkt dat er geen echte leeftijdsgrens is, affiniteit met het doel: gezellig samen zijn, is voldoende.
En het was gezellig. We waren met 19 personen. Natuurlijk werd de inwendige mens goed verzorgd. Koffie, thee, een lekker gebakje, sapje, drankje, hapje.
Sarie Seip leidde een workshop stenen beschilderen. Alle materialen waren voorhanden, stenen, soorten verf, speciale stiften, kortom, het was zeer professioneel. Een aantal aanwezigen was geconcentreerd aan het ontwerpen en schilderen. Anderen deden diverse soorten spelletjes, zoals sjoelen, klaverjassen,bordspellen. En gewoon bijpraten met iemand die je lang niet hebt gezien is ook opbeurend.
Om half vijf werd de middag in de kerk afgesloten. De meeste aanwezigen gingen met elkaar pannenkoeken eten. Van horen zeggen kan ik door geven dat dat goed in de smaak viel. Samenvattend mag ik concluderen dat het een verrassend leuke middag was! Kom erbij als er weer een uitnodiging volgt. Met dank aan Henny, Coby, Matty, Elcilia en Sarie.
Voor meer foto's klikt u hier.
Gerie Luijendijk-Hordijk 

 
24 aug 2017: Lunch voor ouderen 24 aug 2017: Lunch voor ouderen

Twaalf mensen maakten gebruik van de uitnodiging en zochten bij binnenkomst een gezellige tafelgenoot. Dat was niet moeilijk want gezellig werd het en de lunch smaakte heerlijk. Alles vers gemaakt en keurig geserveerd. Geanimeerde gesprekken en grapjes wisselden elkaar af. De mening was: dit is voor herhaling vatbaar.
Namens alle deelnemers: Hartelijk dank aan allen die deze lunch verzorgden  en de mensen die voor vervoer zorgden.
Nel Janssens-Boeren.

 
12 jul 2017: uitstapje voor ouderen. 12 jul 2017: uitstapje voor ouderen.

De diaconale werkgroep heeft weer een uitstapje voor ouderen georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit:
Tussen 12.30 en 12.45 uur wordt u verwacht in de Oude Pastorie. Om13 uur vertrekken we naar het Bakkerijmuseum in Oosterhout. Daar gaan we o.a. koekjes bakken en een broodje vlechten. Aan het eind van de middag gaan we met elkaar een pannenkoek eten in Heerle. Uw bijdrage aan de kosten van deze middag zijn € 25 per persoon. Wij zouden het erg gezellig vinden als u met ons mee gaat.
U kunt zich tot 4 juli aanmelden bij Hennie Tamboer 0164-613465, of uw naam vermelden op de intekenlijst in de Oude Pastorie.

 
Op weg naar Pasen [terugblik op 12 apr 2017]. Op weg naar Pasen [terugblik op 12 apr 2017].

Het is weer zover, de Paasmiddag voor ouderen. Voorgegaan door onze ds. Klaas Vos met als thema ‘Op weg naar Pasen’. De koffie staat al klaar met een heerlijk gebakje van onze meesterbakker! Veel zingen met orgelspel hoort erbij, afgewisseld met schriftlezingen en natuurkijk gedichten, zoals het altijd weer mooie gedicht van M.Vasalis “Ik ben naar Dalft gegaan’, je ziet het voor je…
Hierna is het tijd voor een drankje en het is al bijna traditie een glaasje advocaat met slagroom. Nou dat hapt lekker weg.
Er staat ook een quiz op het programma. Geen bijbelquiz dit keer. (‘k wilde al Sarie bij ons aan tafel vragen) maar een quiz ‘Van alles wat’ bv ‘Wat vraagt een Chinees altijd bij binnenkomst’ of ‘hoeveel bulten heeft een dromedaris’. Er valt weer veel te lachen. De middag vliegt om.
Als afsluiting zingen we gezamenlijk gezang 416: Ga met God en Hij zal met je zijn. Het was goed zo samen “Op weg te gaan’. Iedereen heel hartelijk dank!
A Baseler- Docters van Leeuwen

 
Een gezellige middag voor ouderen. Een gezellige middag voor ouderen.

En gezellig is het op deze woensdagmiddag. Vanaf half drie zijn we welkom in de pastorie. De spelletjes staan al klaar. Er is ook een sjoelbak en door de liefhebbers kan er ook een mooie kaart worden gemaakt.
Maar eerst tijd voor koffie of thee met iets lekkers. Hierna kruipt men gezellig bij elkaar voor een spelletje Triomino en Rummikub of een potje sjoelen. Bij het sjoelen moeten de heren het helaas afleggen tegen mevrouw de Heer! We genieten van dit samenzijn, samen spelen, samen plezier. Hartelijk dank aan onze gastvrouwen èn gastheer en natuurlijk ook hartelijk dank aan onze chauffeurs.
A. Baseler- Docters van Leeuwen

 
19 okt 2016: gezellige middag voor ouderen. 19 okt 2016: gezellige middag voor ouderen.

De Diaconale Werkgroep organiseert een gezellige midddag in de Oude Pastorie. Het programma dat we aanbieden is nog niet helemaal klaar, maar in ieder geval is er koffie, thee, een hapje en een drankje. Laat u dus verrassen en kom woensdagmiddag 19 oktober naar de Oude Pastorie. Aanvang 14.30 uur. U kunt zich aanmelden op de intekenlijst in de kerk of per telefoon bij Sarie Seip 0164 616923.

 
17 aug 2016: lunch voor ouderen. 17 aug 2016: lunch voor ouderen.

Ook dit jaar willen organiseert de diaconale werkgroep een lunch voor ouderen. Vanwege het succes van het vorig jaar bent u van harte welkom.De lunch wordt op woensdag 17 augustus gegeven en de aanvangstijd is ‘s-middags om 12.00 uur.
Als u mee wilt eten, dan ligt er in de pastorie een inteken lijst. Degene die niet zelf naar de lunch kunnen komen,kunnen zich opgeven bij Henny Tamboer tel. 613465.
Wij hopen dat u net als vorig jaar een geslaagde dag heeft,waar we met plezier op terug kunnen kijken.

 
15 jun 2016: uitstapje voor ouderen. 15 jun 2016: uitstapje voor ouderen.

De diaconale werkgroep heeft weer een uitstapje voor ouderen georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit: om 11.30 uur wordt u ontvangen in de Oude Pastorie. Daarna vertrekken we naar St. Willebrord voor een uitgebreide lunch in het streekmuseum ’t Oude Platteland. Na het eten bezoeken we onder leiding van een gids het museum. De kosten van dit uitstapje bedragen € 25 per persoon. Wij vinden het erg gezellig als u met ons meegaat. U kunt zich tot 5 juni aanmelden,of uw naam vermelden op de intekenlijst in de Oude Pastorie.
Namens de diaconale werkgroep.
Sarie Seip.

 
 
 
 

Lunch voor ouderen en alleengaanden
datum en tijdstip 21-02-2018 om 12:00 uur.
meer details

Oecumenische Werkgroep Spiritualiteit
datum en tijdstip 21-02-2018 om 19:45 uur
meer details

 
Wij zoeken een dominee [m/v]
Klik hier voor de profielschets
 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.