Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Algemene informatie Algemene informatie

Nieuws
 
Rechts vindt u de diverse nieuwsrubrieken van de betreffende commissies en wergroepen binnen onze kerkelijke gemeente.

 
Nieuws van de Kerk op Sint Maarten Nieuws van de Kerk op Sint Maarten

Elcilia stuurde onderstaande boodschap door.
 
Beste zuster Guy,
Het was heel fijn om jou, je man en je zuster te ontmoeten bij de overhandiging van de $ 600 voor het herstel van onze kerk. De kerkenraad was erg blij met de bijdrage van jullie kerkgemeenschap en nogmaals onze hartelijke dank aan allen.
De foto van de donatie zullen we inlijsten als blijvend aandenken aan de hulp van jullie Protestantse Kerkgemeenschap van Woensdrecht. Aan het eind van deze maand zullen we beginnen met het herstel en we vragen jullie gebed voor een goed verloop daarvan.
Nogmaals dank en Gods zegen voor jullie allen.
Regards, Nolan Nanton
Pastor of the New Testament Baptist Church

 
Bericht uit Sint Maarten Bericht uit Sint Maarten

Zondagsschool en naschoolse opvang.

Tijdens de zondagsschool wordt er uit de bijbel gelezen en wordt er over het gelezen stuk gediscussieerd. Daarna wordt er geknutseld en tenslotte krijgen de kindereneen boterham en wat te drinken. Er zijn zo’n 15 kinderenm en 4 begeleidsters. Onze donatie werd met veel dank ontvangen.
Elcilia en Peter Kleinschmidt

 
Actie Sint Maarten Actie Sint Maarten

Bericht van Sint Maarten
Er kwam alvast een bedankje vanuit de New Testament Baptist Church op Sint Maarten voor de collecte van zondag 19 november 2017. Elcilia en Peter zullen komende week het bedrag ter plekke overhandigen. 

Hartelijk dank voor jullie bericht. Dat waarderen we zeer. Onze gemeente is erg blij met jullie bijdrage, aangezien we met het werk aan het kerkdak al in maart willen beginnen. Daarom kijken we uit naar jullie komst en onze ontmoeting. Ik wil jullie ook danken voor de donaties aan Sint Maarten en jullie blijvende liefde voor ons. Moge God jou en je familie blijven zegenen.
Wil ook onze dank overbrengen aan jullie kerk, kerkenraad en gemeente, want jullie bijdrage komt precies op het juiste moment.
Regards, Nolan Nanton
Pastor of the New Testament Baptist Church

 
Oliebollenactie 2017 Oliebollenactie 2017

Ook dit jaar houdt de kerk weer een oliebollenactie. De opbrengst van de actie gaat naar de kerk. De oliebollen worden op ambachtelijke wijze door de cantorij [geassisteerd door leden van de jeugdclub] gebakken.
De prijs is € 7,50 per zak à 10 overheerlijke oliebollen met poedersuiker. U kunt de actie natuurlijk ook sponsoren met een donatie. De oliebollen worden op zaterdag 30 december bezorgd in de dorpskernen Hoogerheide, Woensdrecht en Ossendrecht.
De oliebollen voor de overige adressen kunnen op die dag tussen 12:00 en 15:00 uur worden opgehaald bij de Protestantse Kerk, Dorpsstraat 10 te Ossendrecht, tel. 06-38 006 926. U hoeft pas te betalen bij levering.
Klik hier voor het bestelformulier.

 
In 2017 bestaat het protestantisme 500 jaar. In 2017 bestaat het protestantisme 500 jaar.

Naast en met verschillende kerkgenootschappen en oecumenische organisaties herdenkt en viert ook de Protestantse Kerk de Reformatie. Van 31 oktober 2016 tot 31 oktober 2017 vieren wij, dat 500 jaar geleden een vernieuwingsproces begon, dat de kerk en de wereld fundamenteel heeft veranderd. (www.500jaarprotestant.nl)
Wij doen het al op 29 oktober a.s.In deze dienst gaat voor Ds. Inkelaar van de kerkelijke gemeente Oudenbosch; medewerking wordt verleend door de cantorij, die liederen zal zingen gerelateerd aan Luther.
Vernieuwingsproces.
Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze haast mythische gebeurtenis en de uitwerking hiervan, wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie en van wat we nu ‘protestantisme’ noemen: een vernieuwingsproces  dat de kerk en de wereld heeft veranderd.
In 2017 staan we hierbij stil en kijken we vooruit. Naast en met verschillende kerkgenootschappen, oecumenische organisaties en gelegenheidscoalities herdenkt en viert de Protestantse Kerk 500 jaar protestantisme.

 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 25-03-2018 om 9:45 uur
Palmzondag  en bevestiging Dick van Arkel tot ouderling/kerkrentmeester.

collecten: 1e Diaconie; 2e Pastoraat en Eredienst.meer details

Jeugd: palmpasenstok maken
datum en tijdstip 25-03-2018 om tijdens de kindernevendienst
meer details

Repetitie cantorij
datum en tijdstip 27-03-2018 om 20:00
meer details

 
Wij zoeken een dominee [m/v]
Klik hier voor de profielschets
 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.