Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Kerkdiensten kunnen weer worden bijgewoond! Kerkdiensten kunnen weer worden bijgewoond!

De landelijke PKN is lid van het CIO (Contact In Overheidszaken, https://www.cioweb.nl/) Het CIO geeft onder andere adviezen over hoe te handelen als kerkgemeenschap in coronatijd. Deze adviezen nemen we als kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Woensdrecht, geheel over.
Vanaf 30 januari zullen we de kerkdiensten weer openstellen voor kerkbezoekers. Hierbij geldt een maximum van 30 personen. U dient zich aan te melden per mail bij de scriba Charlotte Statema, tel. 0164-614410.
  • Als u klachten heeft, verkouden bent of hoest, alles wat corona gerelateerd kan zijn, zelfs bij twijfel, kom dan niet naar de kerk. Voor uw veiligheid en die van anderen.  
  • De grote kerkdeuren gaan open. Die worden gebruikt als ingang en (na afloop) als uitgang. U komt meteen in de kerkruimte.
  • U kunt niet in de koffieruimte komen. Alleen met toestemming van de koster kunt u naar het toilet.
  • Bij binnenkomst in de kerk een mondkapje dragen; ook als u loopt in de kerkzaal.  
  • Jassen aanhouden want de kerk wordt goed geventileerd en koel gehouden.
  • In de kerk alleen plaatsnemen op de witte stickers. Per sticker maximaal 2 personen.
  • We zingen ingetogen
  • Na afloop van de kerkdienst begeleidt de 2e ambtsdrager u/jou naar buiten door de grote deuren. Achterin beginnen, bank voor bank, eventueel vertragen als dit nodig is.  
  • De collecte zakken staan in het halletje.
  • Voorlopig is er helaas geen koffiedrinken.
We realiseren ons dat de adviezen wellicht wat dwingend zijn beschreven, maar Corona is nog niet voorbij. Dat betekent dat we ons nog strikt aan de regels moeten houden. Dat doet de kerkenraad samen met jullie.
De kerkdienst vinden we heel waardevol. Als we met elkaar en om elkaar denken, kunnen we de kerkdiensten blijven houden. Dit vraagt om medewerking van ons allemaal.
Samengevat: bij klachten thuis blijven.  Bij lopen in de kerk mondkapje op, ingetogen zingen en 1,5 meter afstand houden.
Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen. We vragen om Gods hulp bij het vinden van de juiste balans. Wij leven allen in zijn genade en mogen ons geborgen weten in Zijn hand.

Met hartelijke groet,
Uw kerkenraad
 
Welkom

Welkom
Fijn dat je onze website bezoekt.

Waarschijnlijk kom je hier als lid van onze kerkgemeenschap, maar misschien ben je hier als gast. Mogelijk ben je op zoek naar een plek waar  je gastvrij wordt ontvangen; waar je vrij over allerlei belangrijke dingen van het leven kunt praten.

Sta je voor verrassingen of heb je vragen over leven en/of geloof? Voel je bij ons van harte welkom voor een persoonlijk gesprek of bij de activiteiten die we organiseren.

Het adres van God staat niet op deze site, maar Hij laat zich wel vinden. Om hem op het spoor te komen, worden er veel activiteiten binnen onze gemeente ontplooid. Al deze activiteiten en de mensen die daarbij betrokken zijn, treft u aan op deze site. In de Protestantse Gemeente Woensdrecht zijn mensen op allerlei terreinen actief; een passende gesprekspartner is zo gevonden.

Onze thuisbasis is het intieme kerkje aan de Dorpsstraat 10 te Ossendrecht. Daar bent u van harte welkom op elke zondagochtend vanaf 9:45 uur in onze reguliere diensten. Stap gerust eens binnen, of begin gewoon: met een telefoontje of e-mailtje! Lees wel eerst even de coronamaatregelen.
 
WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR JOU ! WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR JOU !
Kun jij van betekenis zijn voor jongeren van de Protestantse Gemeenten op de Brabantse Wal? Wil je werken in de dorpen (en soms in de stad) temidden van al het moois dat de Brabantse Wal te bieden heeft? Lees dan even verder! 
Wij zijn op zoek naar een kerkelijk werker voor onze jongeren en jonge gezinnen. Voor een uitgebreide profielschets klik je hier. En wie weet zitten we binnenkort met jou om de  tafel!

Informatie:
Ds. Wim Lolkema.
E-mail: 
w.lolkema@gmail.com
Tel: 0164 31 44 66 en 06 17 24 64 10
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 30-01-2022 om 9.45
Voor deze dienst dient u zich aan te melden bij de scriba Charlotte Statema.

Collecten:
1. JOP
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 04-02-2022 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 06-02-2022 om 9.45
Collecten:
1. ZWO [Ethiopië]
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Tweede lezing van de Oecumenische Wintercyclus.
datum en tijdstip 10-02-2022 om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.