Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
11 mei 2017: Culturele avond

11 mei 2017: Culturele avond

Noteert u al vast donderdagavond 11 mei. Dan ontvangen we Adriaan van Dis en Arend Jan Heerma van Vos, de voormalige baas bij de VPRO-radio. Adriaans laatste boek ‘Ik kom terug’ gaat over zijn moeder, wier familie afkomstig is uit het kleigebied tussen Stampersgat en Dinteloord. Arend Jan werd geboren in Roosendaal en daar verongelukte toen hij nog piepjong was zijn oudere zusje, waar hij een aantal jaren geleden een aangrijpend boek over schreef, ‘Dokie’ geheten.
Aanvang 20.00.u.; entree: gift na afloop.

 
Culturele avond met Agnes Jongerius. Culturele avond met Agnes Jongerius.

De opkomst van de avond met Agnes Jongerius was gering, maar de inhoud was uiterst boeiend en levendig. De eerstvolgende ( en tevens laatste) zal denk ik een volle kerk trekken.
Op 11 mei ontvangen we zowel Adriaan van Dis als Arend Jan Heerma van Voss, oud-hoofdredacteur VPRO-radio en schrijver van het ontroerende boek over zijn tegen het einde van de oorlog in Roosendaal omgekomen zusje.

 
Vrijdag 17 mrt 2017 om 20:00 uur.

Agnes Jongerius
Vrijdag 17 mrt 2017 om 20:00 uur.


Klaas Vos gaat in gesprek met Agnes Jongerius. Op 15 maart gaan we weer de stemhokjes in. Verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn bijna nog nooit zo spannend geweest. Wie wordt de grootste, welke kabinetsformaties zijn mogelijk of juist onmogelijk? Krijgt de PVDA inderdaad een dreun van jewelste? In welke mate blijken peilingen slechte voorspellingen? Twee dagen na de uitslag ontvangen we in onze kerk Agnes Jongerius, Europarlementariër namens de PVDA en voormalig voorzitter van de FNV.
Klaas Vos gaat met haar in gesprek naar aanleiding van de gebeurtenissen op 15 maart, wat dat betekent voor haar partij en mogelijk voor Europa. En natuurlijk komen ook de belangrijkste vragen over Europa, de Brexit, Trump en Poetin, Griekenland, de vluchtelingencrisis aan de orde.

 
 
 
 

Repetitie cantorij
datum en tijdstip 26-09-2017 om 20:00
meer details

Inleveren kopij Kerkblad
datum en tijdstip 27-09-2017 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht


Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.