Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Zomerreces Zomerreces

Wat vroeger dan gebruikeijk is de cantorij nu al met zomerreces gegaan. Regelmatig zijn er nu leden op vakantie, zodat de opkomst onregelmatig is. In augustus hopen we weer op te starten met het nieuwe seizoen.

 
Vooruitblik Vooruitblik

De volgende koor repetities zijn gericht op de z.g. laatste zondag van het kerkelijk jaar. Deze valt dit jaar op 26 november. We herdenken in deze dienst de dierbaren die van ons heengingen. Een mooie en belangrijke traditie waarbij we als cantorij passende, ingetogen muziek zullen zingen.
Na deze zondag begint de adventstijd, eindigend met de kerstnachtdienst. Ook hieraan zullen we meewerken. Kortom, we zullen onze oefentijd hardnodig hebben.
En….. houdt u van muziek, vindt u het belangrijk dat onze cantorij haar steentje bij blijft dragen aan de diensten, kom vrijblijvend eens mee oefenen!
 
Met groet vanuit onze cantorij,
Jan Andriese

 
Terugblik Lutherdienst Terugblik Lutherdienst

Op zondag 29 oktober vond er in ons kerkgebouw een bijzondere dienst plaats. We herdachten dat 500 jaar geleden de aanzet tot de kerkhervorming werd gegeven door Maarten Luther. Als cantorij werkten we aan de dienst mee door vierstemmig liederen te zingen die gerelateerd zijn aan de reformatie, waaronder het welhaast beroemde “Een vaste burcht is onze God”. Wetende dat Luther als pionier binnen de kerk de gemeentezang als onderdeel van de eredienst een belangrijke plaats toekende, gaf dit een bijzonder cachet aan het zingen. We zongen de liederen dan ook in beurtzang met de gemeente. Dit ging met zo veel enthousiasme gepaard dat mijn Rooms-katholieke vriendin na de dienst opmerkte dat zij het gevoel had dat er wel 500 mensen in de kerk aan het zingen waren. Voorwaar een feestelijke dienst!
Jan Andriese.

 
30 dec 2016: oliebollenactie.

30 dec 2016: oliebollenactie.

De oliebollenactie heeft dit jaar €775  opgeleverd. Een heel mooi resultaat van een aantal uren hard werken door een enthousiaste groep. Het is altijd weer sfeervol om met de Top2000 aan gezellig bezig te zijn.
We hopen dat u ze lekker vond, wij vonden het leuk om ze te maken.

 
 
 
 

Boekenmarkt
datum en tijdstip 21-07-2018 om 11:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 9:45
meer details

 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Wij zoeken een dominee [m/v]
Klik hier voor de profielschets
 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.