Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Agenda
« vorige  |  november 2019  |  volgende »

Zondag 10 november 2019 Kindernevendienst Brabantse Wal en Zeeuwse Polder
Locatie: Kerkplein 7 te Steenbergen
Tijdstip: 10:00 uur

Vandaag is er in de kerk van Steenbergen een dienst waarbij alle kinderen/ouders/verzorgers en andere belangstellenden van de Brabantse Walgemeenten en Anna Jacobapolder zijn uitgenodigd. Het thema van de dienst is "Welkom om ons bruiloftsfeest". We gaan er samen een feestelijke dienst van maken en zouden het erg leuk vinden om een heleboel "bruiloftsgasten" te mogen ontvangen. Iederen is van harte welkom.

 

Maandag 18 november 2019 Meelezen
Locatie: Ossendrecht, Dorpsstraat 10
Tijdstip: 19:45 uur

Meelezen en Gespreksgroep
De eerstvolgende avond meelezen / preekvoorbereiding is op maandag 18 november, aanvang 19.45 uur. Locatie: de Oude Pastorie in Ossendrecht. U/jij bent welkom! Als u komt, neem dan een Bijbel mee. Elke Bijbelvertaling is welkom.

 

Woensdag 20 november 2019 Nieuwe vormen van spiritualiteit: dreiging of groeikans?
Locatie: Hoogerheide, parochiekerk
Tijdstip: 19:45 uur
Prijs: 5 euro [vrijwillig]

De psycholoog Han Fortmann waarschuwde eind jaren vijftig van de vorige eeuw al voor het heilloze gestook van kerken die mensen opzadelden met een ondraaglijk schuldgevoel. Al te vaak werd angst gezaaid in plaats van menselijkheid. Eind jaren zestig gingen de kerken een toontje lager zingen. Ze voelden dat deze benadering niet meer paste in de tijd. Tegelijk ontstonden er nieuwe vormen van spiritualiteit, deels binnen, deels buiten de kerken. Het spirituele landschap in Nederland veranderde sterk. Jan Brok gaat in op een aantal verschijningsvormen van nieuwe spiritualiteit die beter aansluiten bij wat mensen in deze tijd zoeken. Hij besluit zijn lezing met de vraag: moeten we bang zijn voor nieuwe spirituele vormen nu kerkgemeenschappen steeds meer verdwijnen en geloofsopvattingen geruisloos verdampen? Of zijn er bij alle onzekerheid in deze overgangsperiode ook groeikansen?
Jan Brok studeerde theologie in Nijmegen en Duitsland. Hij begon in 1980 als pastoraal werker in de Heilig Hartparochie in Etten-Leur en werkte daarna in de Goede Herderparochie in Roosendaal en de centrumparochie in Bergen op Zoom. Hij was dekenaal coördinator in het dekenaat Bergen op Zoom en later in dekenaat het Markiezaat. In 2005 benoemde bisschop Muskens hem tot studierector aan de Priester- en Diakenopleiding van Bovendonk in Hoeven. Op Bovendonk was hij ook staflid voor de pastoraal werkers.

 

 

Woensdag 27 november 2019 Informatie-/startavond gespreksgroep doopleden
Locatie: Ossendrecht, Dorpsstraat 10
Tijdstip: 20:00 uur

En op woensdag 27 november is er - ook in de Pastorie - een informatie-/startavond voor een gespreksgroep voor doopleden. We beginnen om acht uur. Na deelname aan deze groep is er de mogelijkheid (maar niet de verplichting!) om volgend voorjaar openbare belijdenis te doen. Als je / u mee wilt doen, meld je dan ajb van tevoren even aan via w.lolkema@gmail.com of via tel. 0164-31 44 66.
Dit kan ook als je wel wilt meedoen maar op 27 november verhinderd bent.
 

 


 
 

Inloggen


 

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 05-08-2020 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 09-08-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. ZWO speciale collecte KIA
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 19-08-2020 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.