Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 

wo 13 februari 2019

Spiritualiteitsavond

Locatie: 
 Ontmoetingscentrum parochiekerk, Raadhuisstraat 134, Hoogerheide.
Tijdstip: 
 19:45 uur
Prijs: 
 € 5,00

Op woensdag 13 februari houdt Frans van der Lem de lezing: ‘Keerpunt in je leven, een nieuw begin?’
Het verlies van een dierbare, een echtscheiding, maar ook de geboorte van een kind, een nieuwe baan, een sabbatical, een wereldreis.
Als je leven een (onverwachte) wending neemt, hoe ga je er dan mee om? Ben je in staat om invulling te geven aan de nieuwe levensfase? En als het moeilijk gaat, wat geeft je dan de moed om verder te gaan?
Frans van der Lem vertelt zijn eigen verhaal, een getuigenis van een radicale verandering in zijn leven.
Hij vertelt waar hij vandaan komt en hoe hij in het leven is komen te staan.
Hoe hij vastloopt door voort te gaan op gebaande paden, die eerder effectief waren gebleken, maar die niet meer werken. Hoe het hem uiteindelijk lukt ermee om te gaan en hoe zijn wereld daardoor verandert.
Stap voor stap vertelt hij hoe met behulp van mindfullness de basis is gelegd voor de omslag in zijn leven.
Na zijn verhaal is er een korte pauze, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een korte oefening.
Frans van der Lem is opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige en was jarenlang in verschillende functies werkzaam in de gezondheidszorg, waarvan 25 jaar bij RIAGG WNB en GGZ WNB.
De lezing is de vierde in een cyclus van vijf lezingen in totaal. De lezingenreeks Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit heeft als thema: ‘Opnieuw beginnen’, een actieve bezigheid, je moet er iets voor doen.
Wat helpt je? Waar haal je je inspiratie uit? Hoe vind je de moed om door te gaan?
De avond is in de ontmoetingsruimte van de parochiekerk te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134, van 19.45 uur tot 21.45 uur. Vanaf 19.30 uur staat koffie/thee voor u klaar. Om de kosten te dekken wordt een (vrijwillige) bijdrage gevraagd van € 5 per avond.
De verantwoording voor de organisatie ligt bij de werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit.
Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met Wimke Overbeek 0164 614166

 

terug
 


 
 
 

Kerkdienst [ZWO dienst]
datum en tijdstip 24-02-2019 om 9:45 uur
Liturgie

Collecte:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst


Water staat Bengalen aan de lippen
Bijna jaarlijks treden in Bangladesh de rivieren buiten hun oevers. Een ramp, maar ook een zegen, omdat het rivierwater zorgt voor vruchtbaar land. De klimaatverandering heeft tot gevolg dat de overstromingen talrijker, heftiger en meer onberekenbaar zullen worden. Een goede voorbereiding is dan noodzakelijk. Door je huis op een hogere plek te bouwen bijvoorbeeld of op grotere afstand van de rivier. Of door een goed waarschuwingssysteem op te zetten, zodat mensen zichzelf en hun vee tijdig in veiligheid kunnen brengen.
Een van de programma’s van Kerk in Actie is hierop gericht: medewerkers van lokale partnerorganisaties worden getraind in rampenpreventie. Met de opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie partners in Bangladesh om de bevolking zo veilig mogelijk te laten leven.
Meer informatie op www.kerkinactie.nl/watersnoodbangladesh
 
meer details

Gespreksgroep overdag… (25 februari)
datum en tijdstip 25-02-2019 om 10:00 uur
meer details

Ringbijeenkomst West-Brabant
datum en tijdstip 25-02-2019 om 19.30 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Beheerders gezocht
Met ingang van 1 januari 2019 zoeken wij een aantal beheerders voor ons kerkgebouw. Hebt u tijd en zin om enkele taken uit te voeren, meldt u dan bij één van de kerkrentmeesters. U hoeft echt niet alles alleen te doen.
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.